Uitbreiding en renovatie VMBO-vleugel Pax Christi College

VMBO Pax Christi

Het College te Druten is een school voor voortgezet onderwijs. Het gebouw uit de jaren ‘60 is langzaam getransformeerd tot een moderne school met een grote diversiteit aan onderwijsruimtes voor de grote diversiteit aan onderwijs die er geboden wordt op deze locatie. In dit project is de VMBO-vleugel en een deel van de HAVO/VWO afdeling gerenoveerd. Tevens is een nieuwe CKV- en muziekafdeling aan de huidige school toegevoegd.

De routing binnen de school is helder en overzichtelijk vormgegeven. De gangwanden op de begane grond zijn veel meer transparant gemaakt. In deze wanden zijn etalages opgenomen zodat de verschillende afdelingen het gemaakte werk kunnen presenteren. Door heldere en eenvoudige ingrepen is er een transparante, lichte en vriendelijke school ontstaan.

De school is functioneel per afdeling geclusterd. Op de begane grond zijn de afdelingen zorg & welzijn, handel & administratie, LWOO, CKV & muziek, metalectro en bouw-breed gehuisvest.
Iedere afdeling heeft zijn eigen plek en herkenbaarheid gekregen door kleur, materialisatie en inrichting, maar is onderdeel van de gehele vleugel. Hierdoor is de school overzichtelijk, kleinschalig en beschermend voor de leerling. Ruimten voor rust en concentratie worden afgewisseld door ruimten voor interactie. Er zijn verschillende soorten werkplekken om te leren.

Op de eerste verdieping is een bestaande patio dichtgemaakt en als leerplein ingericht. Middels het verhoogde dak en door de lichtkoepels valt daglicht binnen en via een vide bereikt het daglicht
de gang op de begane grond van de praktijkvleugel. Op deze wijze ontstaat er een verticale ruimtelijke verbinding tussen het nieuwe leerplein op de eerste verdieping en de verschillende nieuwe VMBO-afdelingen op de begane grond.